Van de familie Bier kan ik niet veel vertellen.
Oom Pille (89) en oom Dirk (91) waren als boerenknechten goed in het omgaan met paarden en kwamen bij de gemeente Amsterdam in dienst als koetsier op de paardentram. Op een vrije dag kwamen ze wel eens met hun kinderen naar Zaandam, met de salonboot, voor een uitstapje. Mijn broers Barend en Dirk namen ze wel eens mee voor een bezoek aan Artis, waar de Amsterdammers in september gratis toegang hadden. Beide ooms (89) en (91) stonden later als bestuurder op de elektrische tram in Amsterdam, waar ik hen menigmaal heb ontmoet. Ik stapte dan op het voorbalkon en sprak met hen. In de oorlogsjaren 194O—1945 ben ik op de fiets met oom Piet (25) enige malen naar een boerderij gereden in de Beemster. De vrouw van de boer heette van haar meisjesnaam Truida Bier. Zij was de dochter van Pille Bier (89).
Mijn grootmoeder, Elizabeth Bier (88), heb ik nooit gekend, zij overleed in 1905, het jaar van mijn geboorte.
Voor de nichten en neven die het schema van eigen ouders en familie willen vervolgen, nog de volgende gegevens:
Voetnoten
- De afdruk van het krantenartikel waaraan gerefereerd wordt is verloren gegaan. De Waalse Kerk staat nog altijd aan het Begijnhof en op de website van de kerk (https://waalsekerkhaarlem.nl/) is te lezen dat hier anno 2024 nog kerkdiensten in het Frans worden gehouden.
- Deze geboortedatum is niet correct. Volgens het Doopregister van de Evangelische Luthersche Gemeente te Amsterdam, 1795, is hij geboren op 12-1-1795 en gedoopt op 16-1-1795.
- Inmiddels is er wel meer informatie gevonden, zie Lubertus Klaassen (1795-1837).
- Zie artikel “Pionier van Tante Pos”